Itt az ingyenhitel - még könnyebb lesz felvenni

Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram az MFB Pontokon - adta hírül az MFB.
Domokos László, 2018. január 8. hétfő, 16:16
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az ügyféligényeket és a piaci környezetet figyelembe vevő változtatásokat vezet be az NGM és az MFB Zrt. az uniós forrású, lakossági energiahatékonysági hitelprogram (GINOP-8.4.1/A-17 és VEKOP-5.2.1-17) kapcsán. A módosítások révén kedvezőbbek lettek a hiteligénylés feltételek, másrészt az igénylés folyamata is jelentősen egyszerűsödött.

A 2018. január 8-tól hatályos módosítások nyomán természetes személyeknél 2 millióról 5 millió forintra emelkedett a biztosítéknyújtás értékhatára. Ez azt jelenti, hogy az eddigihez képest jóval nagyobb összegű kölcsön érhető el fedezet nyújtása nélkül, valamint az 5 millió forintot el nem érő hitelügyletek esetében a szerződéseket elegendő egyoldalú, tartozáselismerő okiratba foglalni, ami jelentős költségmegtakarítást jelent az ügyfeleknek.

Fontos változás az is, hogy a jóváhagyott kölcsönösszeg maximum 50 százalékának erejéig bevezették a szállítói előleg lehetőségét teljesítési igazolás csatolása nélkül. Emellett az eddigi 300 ezer forint helyett a kölcsönösszeg maximum 50 százalékáig, de legfeljebb 1,5 millió forintig nyújtható be és fogadható el készpénzfizetési számla a beruházás elszámolása kapcsán.

Az MFB már olyan ingatlanokat is elfogad a kölcsön biztosítékaként az 5 millió forintot elérő vagy azt meghaladó kölcsönügyletek esetében, melyeknél a megelőző jelzálogjogi ranghelyeken családi otthonteremtési kedvezményből (csok), adó-visszatérítési támogatásból, illetve ezen támogatásokhoz kapcsolódó pénzintézeti kölcsönből és/vagy munkáltatói kölcsönből adódó jelzálogjog szerepel.

Mostantól a magánszemélyként hiteligénylők kevesebb időráfordítással és egyszerűbben tölthetik ki a hitelkérelmi nyomtatványt, a dokumentum terjedelme ugyanis az eddigi 49 oldalról 13 oldalra csökkent - mondta Bernáth Tamás, az MFB elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ghanima, 2018.01.10 12:03

Nem lehet eleget ismételni a régi igazságot: "Nincsen ingyen leves". Ez esetben ingyenhitel - még ha annak is nevezik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html