Miután 2006 és 2011 között számottevő növekedést ért el Németországban és Kelet-Európában, a CA Immo, idén elsősorban elsődleges piacaira - kiváltképpen a németre -, illetve az irodapiac szegmensre összepontosítja figyelmét. A portfolió átalakításánál a hatékonyság növelése a fő cél, a hitelképesség és a jövedelmezőség fokozásával, illetve a kockázatvállalás optimalizálásával együtt - közölte a társaság.

Mint Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi ügyvezetője kifejtette, idén a prioritás az elmúlt években kialakított portfólió stabilizálása, letisztítása, illetve a pozitív piaci folyamatok kiaknázása lesz. Rövid-, illetve középtávon a társaság olyan ingatlanokat értékesít, amelyek nem tartoznak a kiemelt ingatlan szegmenshez, az eladásokból befolyó bevételeket pedig egyes hitelek visszafizetésére, más pénzügyi kötelezettségek teljesítésére, valamint osztalékfizetésre fordítják. 2013-ban például az egyik eladó tétel a frankfurti Tower 185 irodaház lesz.

A társaság  a korábban elindított kelet-európai projektjeit  lezárta, 2013-ban pedig elsősorban Németországban, azon belül is Münchenben, Frankfurtban és Berlinben indítanak újakat.

A cégnél úgy vélik, az ingatlanpiacon 2013-ban is az lesz a kulcskérdés, ki és milyen feltételekkel tudja előteremteni a szükséges pénzügyi forrásokat. A finanszírozásnál az elsődleges szerep változatlanul a bankoké lesz, noha egyes biztosító társaságok szintén jelentős hitelezőkké válhatnak. A hosszú távú finanszírozás ugyanakkor mind drágább lett, és ez a trend várhatóan folytatódik idén is. A CA Immo pénzügyi vezetői ennek ellenére úgy vélik; számukra nem jelentett akadályt a szükséges források előteremtése.