Játszótér lesz a pécsi magasház helyén

Az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Pécs városa rendezné a lebontott magas hát helyét, játszótér, parkoló és büfé lenne ott, feltéve, hogy a Zöld város program keretében megkapja a város a hiányzó összeget.
Németh Géza, 2019. szeptember 11. szerda, 14:00
Fotó: Napi.hu

A hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás eredményét az ajánlatkérő pécsi önkormányzat közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A tendert a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Szolgáltató Kft nyerte, nettó 126,3 millió forinttal.

Az eljárás előzménye, hogy a város tavaly már írt ki nyílt közbeszerzést ugyanerre a feladatra, de az eredménytelen lett, mivel a TOP-ból megítélt összeg 35 millió forinttal kevesebb volt az összességében legelőnyösebb ajánlatnál. Akkor a pécsi PLATINA-BAU Zrt. és a mostani nyertes cég tett ajánlatot. Ezt követően került sor a mostani hirdetmény nélküli tárgyalásos tenderre, amelyre a város az akkori két ajánlattevőt hívta meg és a kozármislenyi RP-SC Holding Szolgáltató Kft. nyert. Vele augusztus 21-én kötött szerződést a város, de csak feltételesen, mivel ha nem kapja meg a TOP-ból a hiányzó pénzt, akkor elmarad a munka.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes cég 2013-ban alakult, 3 millió forint a jegyzett tőkéje, a tulajdonosa pedig Csákiné Szabó Kitti.

Egy másik közleményben Pécs városa  a Veres Endre utcai rendelő energetikai felújítására és akadálymentesítésére kiírt nyílt tender eredményét hirdette ki. Ezt is az uniós TOP finanszírozza és nyertese megegyezik az előző tenderével, vagyis a munkát 335,5 millió forintért az RP-SC Holding Szolgáltató Kft. végezheti el. Az 5 ezer négyzetméteres épületen a nyílászáról cseréje mellett el kell végezni a fútés beszabályozását és az akadálymentesítést is. A nyertessel szeptember 4-én kötött szerződést a város.

Ajánlatot tett még a pellérdi I. S és P 2004 Építőipari Kft., együtt a szintén pellérdi székhelyű Baranyai-Házépítő Építőipari és Szolgáltató Kft.-vel, továbbá a pécsi BD-INVEST Kft., továbbá a budapesti Jánosik és Társai Ipari, Szolgáltató és Karbantartó Kft. is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK