Jelentkezőket vár a Várépítő pályázat

A 2010-ben újjáélesztett Várépítő pályázat első fordulóján kiosztott nettó 45 millió forint értékű építőanyaga után, idén újabb, nettó 13 millió forint értékű termékre pályázhatnak intézményi körülményeik javítását tervező gyermekintézmények és műemlékek. Az elmúlt évek közel 500 pályázója és közel 80 nyertes intézménye az ország minden tájáról érkezett, az új online pályázati rendszerrel pedig még egyszerűbbé vált az igénylés benyújtása.
Napi.hu, 2015. április 22. szerda, 18:32
Fotó: Napi.hu

Az idén már 15 éve (korábban más néven) működő Várépítő Pályázaton számos olyan termékre lehet pályázni május 19-ig, amelyekre az önkormányzati kezelésben lévő gyermekintézményeknek és műemlékeknek állagmegóvási vagy felújítási munkájuk során nagy szükségük lehet.

Legtöbben tetőfelújításra és kazánra pályázhatnak, a 12 cég által felajánlott nettó 13 millió forintnyi építőanyag közel felét, nettó 3-3 millió forintot tetőfelújításhoz szükséges anyagok, tetőcserepek és ereszcsatorna, illetve csúcsminőségű energiatakarékos kazánok teszik ki. Emellett idén is minden bizonnyal nagyon népszerűek lesznek a homlokzati hőszigeteléshez, homlokzatképzéshez felajánlott termékek, és a beltéri felújítások során használható nyílászárók, illetve burkolatragasztók, valamint 5 darab, az energia-megtakarításban jelentős szerepet játszó csúcsminőségű kazán is gazdára vár. A statikai szakértői vizsgálatot ismét egy műemlék épület nyerheti el.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK