Jó hír a panelben lakóknak

Tovább erősödik a forgalom az ingatlanpiacon a következő hónapokban, és várhatóan ez az év összességében is erősebb lesz, mint a tavalyi volt - írja hétfői számában a Magyar Nemzet Rutai Gáborra, a Duna House elemzési vezetőjére hivatkozva. A panellakás továbbra is könnyen eladható kategóriába tartozik.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 4. hétfő, 07:45
Fotó: Napi.hu

A panellakások a későbbiekben is könnyebben eladhatók lesznek, mint a téglaépítésűek, de a házgyári otthonok árának növekedése is lassulni fog - vélte Rutai Gábor.

Balogh László, az Ingatlan.com portál vezető gazdasági szakértője is arra számít, hogy a szeptember és az október kiemelkedő élénkülést hoz a lakáspiacon, míg a november és a december szokás szerint némi visszaesést tartogat. A tranzakciószám az év végéig így is elérheti a 150-160 ezret, szemben a tavaly 145 ezerrel.

Mivel az áremelkedés már három éve eléri az évi tíz százalékot, lassan kifullad a piac, és ezért jövőre lassul az ütem, előreláthatóan csak négy-öt százalék körüli lesz a drágulás - vélte Balogh az MTI tudósítása szerint. (Lakásvásárlás: Felel az ügyvéd a rossz szerződésért.)

HOZZÁSZÓLÁSOK