Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke a Digisport televíziós csatorna hétfő reggel műsorában elmondta: a napokban választják ki a kivitelezőt, és az év végén, a jövő év elején már láthatóak lesznek az új, közel 5500 nézőt befogadó stadion körvonalai, a centerpályát pedig ezután kezdik majd építeni.

Az elnök beszélt arról is, miért volt szükség arra, hogy a kormány október elején további 1,5 milliárd forint támogatást hagyjon jóvá a beruházás teljes körű megvalósításához. Deutsch Tamás a többletköltségeket egyrészt azzal magyarázta, hogy a létesítményben az eredetileg tervezetthez képest háromszor annyi VIP-páholyt alakítanak ki - erre indoklása szerint a hosszú távú, gazdaságos működtetés miatt van szükség. Másfelől az új stadion építésével együtt a létesítmény teljes környezetét is megújítják - tette hozzá.

Mire, mennyi?

A kormány eddig az új stadion felépítését 4,87 milliárddal támogatta, az 1,53 milliárdos plusz forrással így 6,4 milliárd mehet a beruházásra. Az állam továbbá 1,23 milliárd forinttal támogatja az MTK-stadion melletti területen a focicsapatokat kiszolgáló edzőközpont kialakítását, a végösszeg így 7,6 milliárd forintra rúg.

Jövő ősztől a jelenleg NB III-as BKV Előre is az új Hidegkuti Stadionban játssza majd hazai mérkőzéseit. Ugyanakkor utóbbi együttes Sport utcai sporttelepén két edzőpályát alakítanak ki, így a Salgótarjáni úti létesítményekkel együtt összesen hat gyakorlópályából álló edzőközpont alakul majd ki, s jövő ősszel ide költözik az MTK jelenleg Agárdon működő utánpótlás-akadémiája.

A Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) júniusban írt ki közbeszerzési eljárást az új, közel 5500 fő befogadóképességű, fedett lelátójú, UEFA 3-as kategóriájú Hidegkuti Nándor Stadion kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére. A korábbi stadiont lebontották. A nyertesnek 360 nap alatt kell a munkát elvégeznie, de előteljesítést is vállalhat.