Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Év/év alapon mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 29, az egyéb építményeké 34 százalékkal. Előbbiek növekedése az ipari épületek mellett lakóépületek és oktatási épületek építésének az eredménye, utóbbiak esetében a termelés - az alacsony bázis mellett - gyorsforgalmi utak építése, valamint vasútfelújítási munkák következtében bővült.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 35, az egyéb építményeké 40, a speciális szaképítésé 24 százalékkal nőtt novemberben az előző év azonos hónapjához képest.

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 12 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 8 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére kötötteké 43 százalékkal emelkedett. Az egyéb építmények közül elsősorban útépítésekre és vasútfejlesztésre kötöttek új szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene 2017 november végén 110 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 30, az egyéb építményeké 162 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.

2017-ben az első 11 havi termelés volumene 29 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz mérten.

A nyitókép forrása: MTI Fotó/Varga György