BUX
36940

Jókora drágulást hoz a kormány kedvenc projektje

Elszálltak a lakásbérleti kínálati árak a vizes vébé idejére a Duna Aréna környékén. Az egyébként nem túl jó helyen lévő szálláshelyekkel most nagy pénzt szakíthatnak a tulajdonosok.

Komócsin Sándor, 2017. június 20. kedd, 09:42

Drágulást hozott az Airbnb-piacon az egy hónap múlva kezdődő vizes vébé - írja Magyar Nemzet a kínálati árak áttanulmányozása alapján. A Duna Aréna  közelében lévő kiadó lakások éjszakánként közel tízezer forinttal drágultak a július 14-ei megnyitót követő időszakra.

Az egyik két halószobás, három férőhelyes lakás a nagy, kék doboz közelében 27 ezer forintba kerül éjszakánként az Orbán-kormány lelkes támogatását élvező rendezvény idején. Ezt követően visszaesik az ár tizenötezer forintra. A többi hirdetés is 10-15 ezer forintos drágulást tükröz a rendezvény ideje alatt.

Szakértők szerint a lakáskiadók többsége eddig nem igazán reagált a nagy rendezvényekre, azaz nem emelte az árait ezek ideje alatt, ám úgy tűnik, hogy az úszóvébé változást  hozott. Angyalföld Dagály környéki része egyébként normál esetben nem olyan népszerű a szállást keresők körében, mint a budapesti belváros.