Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Wachsler Tamás az MTI híre szerint azt közölte: a Kossuth tér burkolata félig már elkészült, a növényeket ültetik, a szerkezetépítés rövidesen befejeződik, készül a Parlamenti Múzeumnak otthont adó udvar lefedése és az alsó rakpart burkolása is a vége felé jár. Hangsúlyozta: teljes körű térrekonstrukciót végeznek a 8 hektáros területen, ami a parlament megépítése óta még nem történt meg. A parlament északi oldalánál 600 férőhelyes mélygarázs épül, amelynek felső szintjén látogatóközpontot hoznak létre. Részben itt, részben a lefedett 15-ös udvarban működik majd az 1945 után ismét megnyíló Parlamenti Múzeum.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium épülete, azaz a Wellisch-palota visszakapja eredeti tetőidomát és teljes homlokzat-rekonstrukciót is végrehajtanak, míg a metró kijárata feletti egykori MTESZ-székház homlokzat-átalakítása a bonyolult tulajdonosi struktúra és a tulajdonosok közötti perek miatt csúszik egyelőre - számolt be a programigazgató.

Wachsler Tamás elmondása szerint a Kossuth téren "elképesztően bonyolult közműhelyzetet" tártak fel, a cél azonban az, hogy a rekonstrukciót követően legalább tíz évig ne kelljen megbontani a burkolatot, így a közművek modernizálását mindegyik szolgáltató most végzi el. Problémát jelentett a nyári árvíz is, amely miatt el kellett árasztani a mélygarázs munkagödrét, de úgy tűnik, a késedelmet a kivitelező be tudta hozni - tette hozzá.