BUX
39138

Jól halad a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építése

Másfél év múlva, 2013 elejétől már fogadja a betegeket a 11,6 milliárd forintból, európai uniós támogatással megvalósuló Kecskeméti Gyógyintézeti Központ.

NAPI, 2011. augusztus 30. kedd, 11:42

Az ütemterv szerint halad a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építése - hangzott el a Bács-Kiskun megyei önkormányzat kórházában tartott sajtótájékoztatón. Jelenleg öt helyszínen zajlik a munka a kórház területén, ahol az eredeti ütemezéshez képest később, június 27-én kezdődhetett meg a rendelőintézet emeletráépítése. Bányai Gábor, a megyei önkormányzat elnöke beszámolt arról is, hogy folyamatban van az orvosi gép-műszerek beszerzése, és várhatóan még ebben az évben lezárul ez a fontos része a beruházásnak.A Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építését 2011. február 8-án - a munkaterület átadását követően - kezdte el a Magyar Építő Zrt. A közel ötmilliárdos építési beruházásba helyi alvállalkozókat is bevontak. A Nyíri úti kórháznál több helyszínen zajlanak jelenleg a munkálatok. Az új tömb mellett a rendelőintézetet is bővítik; az új, 3. emeleten pedig a járóbeteg központi diagnosztika kap helyet.

A Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építése a megyei önkormányzat történetének egyik legnagyobb, összesen 11,6 milliárd forintos összköltségű beruházása. Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt tervei szerint az építők 2012. szeptember 28-ig végeznek a munkálatokkal, az új kórházi épületben pedig 2013 elejétől fogadják a gyógyulni vágyókat.