Mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett: az épületek építése 4,1, az egyéb építményeké 34,4 százalékkal volt magasabb az előző év azonos időszakinál. A növekedés a korábbi hónapokhoz hasonlóan vasút-felújítási és útépítési munkáknak köszönhető. Az előző havihoz képest a szezonálisan kiigazított indexek az épületek építésénél 9,9 százalékos csökkenést, az egyéb építményeké 5,4 százalékos növekedést mutattak.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - az épületépítési projekt szervezése és az épületek szerkezetépítése év per év alapon 26,4 százalékkal, az egyéb építmények ágazat termelése 46,5 százalékkal emelkedett. Az építőipari termelés több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat termelése 0,9 százalékkal csökkent 2013 januárjához képest.

A 2014. januárban kötött új szerződések volumene 5,4 százalékkal magasabb volt az előző év azonos időszakinál. Ezen belül az épületek építésére kötött szerződések volumene 2,0 százalékkal csökkent. Az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződések volumene 9,7 százalékkal emelkedett.

Az építőipari vállalkozások 2014. január végi szerződésállományának volumene 66,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 13, az egyéb építményeké 85,9 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál.