Amikor igent mondunk a diákvárosra, akkor természetesen nemet mondunk a Fudan-beruházásra is - mondta a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozására utalva  a főpolgármester. Az utóbbi egyik legnagyobb problémája szerinte, hogy kiszorítaná a diákvárost Budapest legértékesebb fejlesztési területéről.

Karácsony Gergely közölte: az ellenzéki előválasztáson az MSZP-Párbeszéd szövetség a főváros 6-os számú választókerületében (Józsefvárosban és Ferencvárosban) Jámbor Andrást, a Szikra Mozgalom jelöltjét támogatja. Ez annak is szól - tette hozzá -, hogy Jámbor András élére állt annak a küzdelemnek, amelyet a civil társadalom indított a diákváros megmentéséért.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is megerősítette, hogy ma Magyarországon több tízezer kollégiumi férőhely hiányzik vidékről és Budapestről is. Ezért ha a vidékről érkező hallgatók felvételt nyernek egy budapesti főiskolára vagy egyetemre, családjaiknak nagy erőfeszítést kell tenniük a diákok lakhatásának megoldásáért.

Kiemelte, amennyiben megkapják a bizalmat a választóktól 2022-ben, "a Karácsony-kormánynak" átfogó kollégiumfejlesztési programot kell megvalósítania a fővárosban - ennek a legfontosabb eleme a diákváros megépítése - és vidéken egyaránt.