Kaszál Mészáros üzlettársa

Az Orbán Viktor miniszterelnökkel baráti kapcsolatokat ápoló Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó üzlettársa újíthatja fel az MNB egyik alapítványának villáját. A biznisz értéke nettó 4,5 milliárd forint.
Komócsin Sándor, 2017. május 3. szerda, 09:06
Fotó: Napi.hu

A Magyar Építők Zrt. végezheti  el a Csónak utcai Lónyai-Hatvany-villa felújítását (képünk illusztráció) - idézte a Magyar Nemzet a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hírt. Az üzletet a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae (PADA) alapítványának pályázatán nyerte el a cég.

A zrt. közvetve Szíjj László tulajdonában van. Szijjnek több közös üzlete is van Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó felcsúti polgármesterrel. (Mészáros a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 kiadványban 120 milliárd forintos becsült vagyonnal az ötödik helyen szerepel, míg Szíjj László ugyanott 40 milliárddal a 21. helyre került).

A felújítás értéke 4,5 milliárd forint. A kiírás szerint a villában művészeti galériát és éttermet kell kialakítani. A Magyar Építők a ZÁÉV Építőipar Zrt.-t győzte le a pályázaton, amely azonban egyebek mellett a Testnevelési Egyetemre és kapcsolt részeire vonatkozó tender megnyerésével vigasztalódhat.

HOZZÁSZÓLÁSOK