Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A háromszintes épületben 130 üzlet működik majd, a bérlők 37 százaléka magyar kereskedelmi cég, 35 százaléka nemzetközi lánc, több mint negyede pedig helyi és környékbeli cég -  mondta Béky Ildikó, a beruházó ECE Budapest munkatársa hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón. A fejlesztő  ECE kiegyensúlyozott bérlői összetételt alakított ki: számos nemzetközi divatcég első ízben jelenik meg Szegeden, de több a belvárosban üzlettel rendelkező vállalkozás is nyit új egységet a bevásárlóközpontban - tette hozzá Béky Ildikó.

Christoph Augustin, az ECE Budapest ügyvezető igazgatója elmondta, a beruházás előkészítése 2005 nyarán kezdődött el, 2007-ben építészeti tervpályázatot írtak ki, 2010 augusztusában pedig a Market Zrt. elkezdte az épület kivitelezését. A magas bérbeadottság és a városban első ízben itt megjelenő nemzetközi bérlők bizonyítják, hogy jó helyszínen lévő, jó projektre mindig van kereslet - hangsúlyozta a szakember, aki szerint egy sikeres terméket gazdaságilag nehéz időszakban is be lehet vezetni a piacra.

Az Árkád Szeged építése 600-700 embernek adott munkát, a bevásárlóközpont és az itt működő üzletek pedig mintegy ezer főt foglalkoztatnak - közölte az igazgató. Az ECE Budapest az önkormányzattal kötött településrendezési szerződés alapján jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtott végre a központ környezetében. A homlokzaton több helyen megjelennek az egykor itt működő kendergyár épületének elemei, és a belsőépítészeti megoldások is felidézik az üzemet és a város hangulatát.

Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója közölte az Árkád Szeged vonzáskörzetében több mint 400 ezer ember él. A nyitás előtt a Csongrád megyei vásárlók mellett intenzív reklámkampánnyal igyekeztek felkelteni a kecskeméti, valamint közeli vajdasági és romániai települések lakóinak érdeklődését is.