Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Népliget hiába Budapest legnagyobb közparkja, az elmúlt évtizedekben kevés figyelmet kapott, és napjainkra már több kedvezőtlen folyamat helyszínévé vált. A fővárosi önkormányzat most stratégiai tervet készít a Népliget közparki felújítására, zöldinfrastruktúra-fejlesztésére. A stratégiai terv nem más, mint egy jövőkép, ami kijelöli a rövid-, közép- és hosszútávú fejlesztési és fenntartási feladatokat, előkészíti a részletesebb tervezések programját - írja az önkormányzat közleményében.

A Közösségi tervezés honlap Népliget aloldalán található kérdőív segítségével szeretnék megismerni a helyiek és parkhasználók véleményét (a kormánnyal és a X. kerületi önkormányzattal egyetértésben).

A 2020. december 31-ig kitölthető kérdőívben többek között a jelenlegi használati szokásokról, a park értékeiről és problémáiról, az általános fejlesztési irányokról mondhatják el véleményüket a válaszadók. Olyan specifikus kérdések is felmerülnek, mint például az úgynevezett kaputérségek kialakítása, vagy épp az egykori Jurta Színház és a Víztorony épületeinek hasznosítása, de kiemelt hely jut a zöldfelület-gondozás témájának is.

A kérdőívek eredményeit is felhasználva 2021-ben készülhet el a stratégiai terv. Ezt követően, a részletesebb tervek elkészítésekor is számít majd a fővárosi önkormányzat a budapestiek aktív részvételére - írta a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.