A 2021. január elsejével induló új családi otthonteremtési támogatások közül van olyan, amely a kert felújítására is igénybe vehető - hívják fel a figyelmet a Stihl szakértői közleményükben. Az 50 százalékos, legfeljebb 3 millió forintig igényelhető felújítási támogatást számlával igazolni kell.

A támogatást akkor vehetik igénybe a családok, ha legalább egy kiskorú gyermeket nevelnek, ide sorolhatók már a 12 hetes magzatok, illetve a 25. életévüket be nem töltött fiatalok is. Feltétel azonban, hogy a kérvényt benyújtó szülőnek legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszonya legyen, amelyet maximum 30 napra szakított meg. A ingatlannak a család tulajdonában kell állnia, és legalább egy éve oda legyenek bejelentve - ismertetik a szabályokat a szakértők.

A kertfelújítás során a családoknak lehetőségük nyílik a térkövezésre, terasz kialakítására, kocsibeálló vagy garázs építésére is. Ezen munkákra elköltött, számlával leigazolt összeg felét az állam visszatéríti a számukra.

Az így visszakapott összegeket érdemes visszaforgatni a kertbe, méghozzá kerti eszközök vásárlásába, hogy egész évben rendezett kertben tölthessék az emberek a szabadidejüket - jegyzik meg a Stihl szakértői.