Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap a Miniszterelnökségen érdeklődött, hogy milyen alaprajzokat ajánlanak a házépítőknek. A tárcától azonban hosszas várakozás után sem kaptak értékelhető válaszokat. Némi nyomozás után viszont megtudták, a mintatervekből a határidő lejárta ellenére egyetlen betű és egyetlen vonal sem készült még el. Az erről szóló kormányhatározat megszületése óta, vagyis 16 hónapja senki sem adta le a megrendelést az alaprajzokra - olvasható a portálon.

A lap úgy tudja, csak remélni lehet, hogy idén uniós pénzekből újra kijelölik a keretet, és végre elkészülhetnek a tervek, s talán egy év múlva már megnézhetjük, milyenek lehetnek az Orbán-éra Kádár-kockái, visszaköszön-e véletlenül bennük a Felcsútról is méltán híres Makovecz-örökség.

A tájegységre fazonírozott, csok-felvételre is alkalmas típusterveket a hírek szerint elismert építészek zsűrizik majd, és egyszerűbb lesz velük az engedélyezési és tervezési folyamat.

Modernizációra mindenesetre óriási szükség lenne - írja a portál, idézve a Lechner Tudásközpont adatait, melyek szerint a magyar lakóingatlanok 48 százaléka, azaz közel fele a második világháború előtt épült, vagyis több mint 70 éves.