Rigai óriásberuházást nyert a magyar vállalat

Lettországi állami beruházásban kapott jelentős szerepet a KÉSZ Csoport. A magyar építőipari társaság Riga ikonikus szabadtéri színházának acélszerkezetét gyártja és szereli össze 2019 októberéig.
Domokos László, 2019. január 22. kedd, 13:43
Fotó: Napi.hu - KÉSZ Csoport

A bonyolult csőszerkezetű tető nehezen gyárható áthatásokkal rendelkezik, így nagy méretű, úgynevezett túlméretes kamionnal szállítják majd a helyszínre. A KÉSZ Csoportot a lett projekt generálkivitelezője hívta meg a tenderre, a kiválasztásnál pedig a hozzáadott műszaki és technológiai érték, valamint az ár döntött - adta hírül a társaság.

Az összesen 1700 tonnás acélszerkezetet körülbelül 130 kamion viszi majd Kecskemétről Rigába. A legnagyobb egy kamionnal szállítandó tartóelem több mint 26 méter hosszú és 5 méter széles lesz. A KÉSZ a gyártást, a szállítást és az összeszerelést is elvégzi, így Magyarországon 50, Lettországban pedig 30 fő dolgozik majd a projekten.

Az óriásberuházásra 45 millió eurót (mintegy 9 milliárd forint) költ Lettország, ebből a KÉSZ Csoport megbízásának értéke megközelíti a 9 millió eurót (mintegy 2,9 milliárd forint). A szabadtéri színpad az északi ország ikonikus kulturális központja lesz, ezért Riga városvezetése január 18-án Kecskemétre is ellátogatott, hogy személyesen is megismerje a gyártási technológiát és a cégcsoport erőforrásait.

A KÉSZ Magyarországon több generálkivitelező alatt is dolgozik, szakértelmét azonban a nemzetközi piacon is elismerik. Megtiszteltetés, és egyben egy visszajelzés arra, hogy szakmai tudásunk és acélszerkezet-gyárunk képességei a világon bárhol megállják a helyüket - mondta el Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezetője.

A csoport Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja; jelenleg 30 országban, 65 000 partnerrel, kétezer munkavállalóval dolgozik, mintegy 5,5 millió négyzetméter referenciával, több mint 3100 megvalósult projekttel, valamint 94 hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cégcsoport 2017-es nettó árbevétele elérte a 250 millió eurót.

Napi.hu/KÉSZ Csoport

HOZZÁSZÓLÁSOK