Készülődik az indulásra az első nok

Bár még egyetlen kérelem sem érkezett az MNB-hez nemzeti otthonteremtési közösség szervezésére (nok), a korábbi hírekben szereplő Carion-csoport azonban már készülődik az új típusú fogyasztói csoport szervezésére - írja a Portfolio.hu a Magyar Időkre hivatkozva.
portfolio.hu, 2016. szeptember 8. csütörtök, 17:10
Fotó: Napi.hu

Az MNB közlése szerint a piac szereplőinek döntésétől függ, mikor és milyen számban kérnek tőle engedélyt nokok szervezésére, mindenesetre ilyen még nem érkezett be a felügyelethez. A napilap megkeresésére azonban a korábban hírbe hozott társaság megerősítette: a Carion-csoport készül a termék szervezői tevékenységére és forgalmazására - írja a portál.

Azt írták, először a végrehajtási rendelet megjelenésére vártak, majd az előkészítési folyamatok zajlanak. Amint ezek lezárultak, benyújtják működési engedély iránti kérelmüket az MNB-hez.

A június elején megjelent végrehajtási rendelet szerint a nokt szervező cégek havi 10-40 ezer forintot is elkérhetnek szervezési díjként a tagoktól, vagyis a legalább 25 milliós lakásra gyűjtő tagok esetében akár az állami támogatás teljes összegét is lenyelheti a szervező cég. További részletek itt és itt.

HOZZÁSZÓLÁSOK