Két lakó- és egy irodaházzal indul a Kopaszi-gát projekt 26 milliárdos első üteme

Letették a BudaPart beruházás alapkövét hétfőn Budapesten, új városnegyed épül a Kopaszi gátnál található egykori ipartelep 56 hektáros területén - jelentette be Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón.
Szepesi Anita, 2017. június 12. hétfő, 13:49
Fotó: Napi.hu

A fejlesztés első ütemében mintegy 26 milliárd forintos beruházással két - összesen 256 lakásos lakóépület, és egy irodaház  készül el -, az otthonok háromnegyede már vevőre is talált. A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg - írta az MTI.

A lakóépület építésével egyidőben megkezdődik a mintegy 20 ezer négyzetméteres BudaPart Offices "C" épületének kivitelezése is, amelyet 2019 első negyedévében adnak át. Az épületek kivitelezője a Market Építő Zrt., a teljes beruházás 6-7 ütemben valósul meg, összértéke több 100 milliárd forint. A terület tulajdonosa a Kopaszi Gát Kft., a fejlesztő a Garancsi István - féle  Property Market Kft.

A fejlesztő jelentős közcélú infrastrukturális beruházást is megvalósít, ezek között legfontosabb a Dombóvári út Rákóczi hídi felhajtója közlekedési csomópontjának átépítése és bővítése, belső út és közmű hálózat kialakítása, a BudaPart főterének kialakítása, több mint 4 milliárd forint értékben. A Kopaszi gát közparkja a fejlesztés teljes időtartama alatt látogatható, a 15 hektáros park területét nem érintik a beruházások.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros támogatta a projektet, s itt lesz a város első 120 méter magas toronyháza is.

Árendás Gergely tájékoztatása szerint jelenleg 2 irodaház és 2 lakóépület engedélyezése fejeződött be, a toronyház engedélyezése még folyamatban van.

Garancsi István cége 16,5 milliárd forintos eximbankos hitellel vásárolta meg a budai Duna-part egyik utolsó jelentős méretű, üres és beépíthető területét egy bajba került portugál befektetőtől. Majd bejelentette, hogy az 56 hektáros területre rengeteg olyan lakást fog felhúzni, amelyekre fel lehet venni az állam által nyújtott 10+10 milliós családi otthonteremtési kedvezményt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.02.08 12:14

A projekt plakátján azt ígérték 2016-ban, hogy átadás 2018 nyarán, vagyis kb. 4 hónap múlva. Szinte semmi sem történt a helyszínen. Hahaha.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html