Két minisztérium is a Várba költözik

A budai Várnegyedben helyezik el a Belügyminisztériumot és a Nemzetgazdasági Minisztériumot - az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
MTI, 2015. november 25. szerda, 06:23
Fotó: Napi.hu

Eszerint 2017 végi határidővel a Belügyminisztérium az Országház utca 28-32., illetve az Úri utca 49-51. szám alatti épületegyüttesbe költözik, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatt kap helyet.

A kormány felkérte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy folytassa le az egyeztetéseket a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökével az érintett ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről.

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert pedig arra utasította, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Belügyminisztérium felszabaduló épületeinek értékesítésére, illetve hasznosítására, azzal a kikötéssel, hogy mindkettő az állam számára legelőnyösebb feltételekkel történjen.

A határozat kitér arra is, hogy a Szentháromság tér 6. szám alatti, egykori pénzügyminisztériumi épületet eredeti állapotában kell helyreállítani, és gondoskodni kell az ott működő Magyar Nemzeti Levéltár elhelyezéséről is.

HOZZÁSZÓLÁSOK