Kétmilliádot bukott az állam egy üzleten - de ki járt jól?

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást a budapesti Pollack Mihály téri mélygarázs eladásának ügyében a Fővárosi Főügyészség - értesült a Magyar Nemzet.
Szepesi Anita, 2017. július 27. csütörtök, 10:31
Fotó: Napi.hu

A józsefvárosi, Pollack Mihály téri mélygarázst egy luxemburgi tulajdonú magáncég többször annyiért adta tovább a magyar államnak, mint amennyiért maga hozzájutott - emlékeztet a lap a már decemberben megszerzett információjára.

A luxemburgi hátterű Tállya Hotel Invest Kft. 1,2 milliárd forintért jutott hozzá a Nemzeti Múzeum mögötti mélygarázshoz, amelyet 3,65 milliárdért adott tovább a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt-nek, ezzel több mint kétmilliárdot nyert az üzleten. Az Erste Bank 29 millió frankos jelzálogjogával terhelt mélygarázsra kormányhatározatban különítettek el forrást, s az árról a vásárlásért felelős nemzeti fejlesztési tárca nem is alkudozott.

A lap információi szerint az ingatlanügyletben a luxemburgi offshore-szálak hátterében Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az üzlettársa is felfedezhető.

HOZZÁSZÓLÁSOK