A tulajdonos közleménye szerint a négy hónapon át tartó munkálatok eredményeképpen 3000 négyzetméter közösségi tér újult meg és az épület teljes műszaki rekonstrukciójára is sor került. A 31,5 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területet kínáló prémium kategóriás irodakomplexumban új földszinti lobby, kávézó és étterem, illetve terasz és kert várja az ott dolgozókat. A munkálatok során az épület légkondicionáló rendszerét is korszerűsítették.

A GTC International Group 2015 novemberében vásárolta meg a Duna Towers irodaházat.

Irodapiac számokban

A budapesti irodapiac idén mintegy 65 ezer négyzetméterrel bővült a fővárosban. Az üresedési ráta idén 10,3 százalékra esett, mely a legalacsonyabb érték a gazdasági válság óta. A mutató a prognózisok szerint 2018 elejére akár 8 százalék alá is süllyedhet. A nettó bérbe adott terület mára megközelítette, iparági előrejelzések szerint két éven belül pedig meg is haladja majd a piaci mérföldkőnek tekintett 400 ezer négyzetmétert.

A fejlesztő időközben megkapta az építési engedélyt a Váci úti irodafolyosó következő irodakomplexumának felépítésre: a GTC White House körül júliusban megindultak a munkálatok, a százesztendős, hajdani Schlick-féle Vasöntöde és Gépgyár épületének felhasználásával összesen 21,5 ezer négyzetméteres irodakomplexumot alakítanak ki.

A GTC White House felépítésével a cég magyarországi portfóliója 140 ezer négyzetméterre nő.