Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Minimális visszaesés volt októberben az ingatlan- és lakáshitelpiacon a Duna House becslése alapján. Az ingatlanforgalmazó közleménye szerint 2021 októberében, országosan 11 526 ingatlan-adásvétel bonyolódott, valamint 107 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.

A tranzakció száma ugyan elmarad az előző évek azonos időszaki adataihoz képest, de a nyári hónapokhoz viszonyítva 3 százalékkal, éves összevetésben 17 százalékkal nőtt, így a koronavírus előtti időszak számaival nagyságrendileg megegyezik az eredmény. Legalább hasonló aktivitást várva, a Duna House becslései szerint az idén megvalósuló tranzakciók összege meghaladja a 150 ezret.

A közlés szerint májusi szintre csökkent vissza a lakáscélú jelzáloghitelpiac volumene. Bár az előző hónapok rekordadataihoz képest csökkent, a tavalyi év azonos időszakához képest 31 százalékkal nőtt a lakáscélú jelzáloghitelek összege, március óta minden hónapban meghaladta a piac a 100 milliárdos határt. 2021 végére újabb csúcsokat dönthet a lakáscélú jelzáloghitelezés az új zöldhitelben rejlő lehetőségeknek köszönhetően.