Kezdődhet a Várbazár megújítása

Jóváhagyta a kormány a Várkert Bazár rehabilitációjának támogatását, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás 6,5 milliárd forintot kaphat - derül ki a legújabb Magyar Közlönyből.
NAPI, 2012. augusztus 10. péntek, 12:34
Fotó: Napi.hu

A  kormányhatározat szerint a Várkert Bazár felújításával és hasznosításával lehetőség nyílik egy, a főváros turizmusában meghatározó, nemzetközi viszonylatban is jelentős, valamint önállóan is egyedi vonzerőt jelentő turisztikai termék fejlesztésére. A projekt eredményeként új turisztikai szolgáltatásokkal bővül a főváros kínálata, kiépül a működtetéshez szükséges  alapinfrastruktúra, a létesítményhez közvetlenül kapcsolódó üzleti szolgáltatások fejlesztése pedig új munkahelyeket teremt.

A fejlesztés során 7985 négyzetméter nagyságú épületet újítanak fel, megépül 4867 négyzetméternyi új épület, emellett 13 215 négyzetméter nagyságú kert és udvar felújítására is kerül sor. A komplexum  - a létrehozandó hét turisztikai szolgáltatásnak is köszönhetően - évi 250 ezer látogatót vonzhat az Ybl Mikós által tervezett műemlékhez - olvasható a közlönyben.

A Várbazár  1996 óta a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének egyike.

HOZZÁSZÓLÁSOK