A kormányhatározat a Magyar Közlönyben jelent meg. A több mint 3 milliárd forint az idei állami költségvetés beruházás Előkészítési Alapját terheli. A pénzt azonnal kell folyósítania a pénzügyminiszternek, illetve a Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

A Nemzeti Sport korábbi információja szerint a népligeti buszpályaudvar mögött (a Fradi-város program részeként), a volt laktanya területén épülhet fel a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra tervezett új budapesti multifunkcionális csarnok.

A kormány egyetért azzal, hogy a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság Budapesten való megrendezéséhez szükséges létesítményfejlesztés kiemelt budapesti fejlesztéssé, valamint a beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé váljanak.

A beruházás előkészítésével a KKBK Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.-t bízta meg a kormány,

Azoknak a településeknek, amelyek érintettek a fejlesztésekben, öt napon belül dönteniük kell a közterület-használatról. A beruházás speciális jellegére tekintettel a fák és fás szárú növények védelméről szóló önkormányzati rendeleteket is felülírja a jogszabály. Ha az új létesítmények miatt fákat kell kivágni, azok pótlásáról a fakivágási engedélyben nem kell rendelkezni, ehelyett külön megállapodást kell kötni az önkormányzattal az ésszerű fapótlási kötelezettségről. A sportlétesítmények átadása után két évük lesz az építtetőknek arra, hogy elültessék a fákat.