Ki veszi meg a magyar ingatlant?

Az írek vezetik a Budapesten ingatlant vásárló külföldiek listáját.
NAPI Online, 2006. augusztus 25. péntek, 09:53
Fotó:

Az idei évben tavalyhoz képest csökkent a külföldiek ingatlanvásárlási kedve Magyarországon. Ez alól kivétel az évről évre jobban szereplő főváros, ahol összesen 1243 ingatlanvásárlási kérelmet adtak be külföldiek (a tavalyi 1120 után) - írja a Világgazdaság. A legtöbb vásárló Írországból és Nagy-Britanniából érkezett, de nőtt az olaszok, a spanyolok, az izraeliek, sőt a románok vásárlási kedve is. A legtöbben befektetési szándékkal vettek ingatlant a fővárosban.

Pest megyében - amely a beadott kérelmek alapján a második legnépszerűbb területe az országnak - a külföldiek vásárlásának fő mozgatórugója a családok újraegyesítése. Ebben a régióban a román állampolgárok vették a legtöbb ingatlant. Másodikok a németek, közülük legfőképpen az 1946 januárjában kitelepített sváb családok keresnek újra életteret egykori lakóhelyükön.

A termőföldnek nem minősülő területeket Somogyban legfőképpen a hollandok keresik, általában tízezer négyzetméter felett - már-már tanyákat - vásárolnak. Utánuk a legtöbb ügyletet németek kezdeményezték, döntően visszatelepülők, akik jellemzően a gyógyforrásoknál és a Balatontól 20-30 kilométerre fekvő falvakban keresnek eladó ingatlanokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK