Az Appeninn Nyrt. a felújítás szándékával és egy komplex üdülőközpont kialakításának tervével, közvetetten, társbefektetővel együtt vásárolta meg az üdülőközpontot 2019-ben. A cél, hogy a Club Aliga a Balaton és Kelet-Közép-Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává válhasson - derül ki a fejlesztő közleményéből.

A Club Aliga hosszútávú fejlesztésének részét képezi a kikötő területének fejlesztése és egy hotel építése is. A teljes balatoni vitorlásturizmus szempontjából komoly potenciállal rendelkező kikötő átfogó felújítása a jövő év őszétől kezdődően, várhatóan kétéves munka keretében valósul meg, amelynek részeként a jelenlegi 168 férőhelyes kikötőt az üzemeltető 213 férőhelyesre bővíti, illetve épül majd egy új, modern kikötőépület, valamint a parti étterem továbbfejlesztése is a rövid- és középtávú tervek között szerepel - olvasható a közleményben.

A szálláshelykínálat fejlesztésének eredményeként - előreláthatólag 2023 végéig - a Club Aliga területén egy egész évben működő, 4 csillagos, több mint 160 szobás szálloda épül fel. A hotelhez wellness részleg, konferenciaközpont, sportpályák, játszóterek, boltok és kávézók is tartoznak majd.

A beruházó szerint a projekt nemzetgazdasági szempontból történő kiemelése nem csak kiszámíthatóbbá teszi a fejlesztések ütemezését, hanem számos új munkahelyet is teremt a térségben. A Club Aliga fejlesztése kapcsán az elmúlt néhány hónapban tapasztalható gazdasági lassulás ellenére is sikerült tartani a tervezett ütemezést. A belföldi turizmus további bővülésére számít a társaság hosszabb időtávon, ami megerősíti szakmai elképzeléseit a turisztikai szektorban kínálkozó terjeszkedési lehetőségeket tekintve - derül ki a cég közleményéből.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!