Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jegybank előzetes mérlege szerint július végén 32,4 milliárd forintnyi tárgyi eszközzel és immateriális javakkal rendelkezett az MNB a június végi 14,7 milliárd után. A portál kérdésére a jegybank közölte: a folyamat mögött az Eiffel Palace megvétele állt. Eszerint az MNB üzleti befektetésként vásárolta meg a budapesti Eiffel Palace irodaházat annak érdekében, hogy kedvező hatást gyakoroljon az MNB eredményére- válaszolta a jegybank az mfor.hu kérdésére.

A július 31-i árfolyam alapján számolva a piaci becsléseknél többért, 14,1 milliárd forint plsu +áfáért, vagyis 17,9 milliárdért vásárolhatták meg az irodaházat. Korábban a piaci szakértők 11-12 milliárdos vételárat becsültek. A jegybanki tájékoztatás szerint az irodaház megvételét teljes körű jogi átvilágítás, az ingatlan befektetési értékének megtérülési számításokon alapuló, a KPMG által végzett meghatározása előzte meg.

A közelmúltban derült ki, hogy 415 millió forintért egy Tiszaroffon található kastélyt vett meg az MNB. A múlt év végén pedig az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) korábbi székháza került jegybanki tulajdonba - sajtóinformációk szerint 450 millió forintért - a  négyemeletes épületet idén június 18-án továbbadta saját, újonnan felállított oktatási-tudományos alapítványa, a Pallasz Athéné Domus Scientiae Alapítványnak.