Kiderült, ki vette meg a Közvágóhidat

A Napi.hu júliusban írt arról, hogy török ingatlanbefektető cég veszi meg az egykori Közvágóhíd épületét a hozzá tartozó területtel, a Heti Válasz most azt is kiderítette, hogy ki is az a befektető.
Domokos Erika, 2017. november 8. szerda, 17:47
Fotó: MTI Fotó

Adnan Polat projektcége, az APD Real Estate Kft. vásárolta meg a barnamezős zónát, és rögtön bevont a kft.-je tulajdonosi körébe két másik török családot - olvasható a lapban.

Az Orbán-kormány kereskedőházi partneréről, Adnan Polatról nemrég azt írta a Forbes magazin török kiadása, hogy új üzleti korszakot készül nyitni, melynek kulcsa Magyarország. Euró-százmilliókat szán budapesti ingatlanfejlesztésekre. A Magyar Narancs korábban azt írta, hogy Polat egyebek mellett gigantikus naperőműparkot akar építeni hazánkban.

A 444.hu arról ír, hogy Adnan Polat a Tiborcz Istvánhoz kötődő ingatlanüzletekben is benne van: a török üzletember az üzlettársa Tiborcz szatellitcégeinek a kastélybizniszben, közös cégük vette meg és adta tovább egy FBI által keresett szaúdi vállalkozónak a József-nádor téri Postabank-palotát, és közös vállalkozásuké a Városligeti fasorban lévő Spitz-villa.

Forrás: MTI Fotó/MTVA Bizományosi/Róka László

HOZZÁSZÓLÁSOK