Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az újságok azt követően közölték az értesülést, hogy Donald Trump választási kampányának szervezete átadta belső elektronikus levelezését, vagy legalábbis annak egy részét a képviselőház hírszerzési bizottságának. A testület egyike azoknak a szervezeteknek, amelyek Oroszország esetleges beavatkozását vizsgálják a tavalyi amerikai elnökválasztás folyamatába - írta az MTI.

Michael Cohen, a szóban forgó ügyvéd hétfőn este közleményben erősítette meg a lapinformációkat, de leszögezte: a bizottsággal is közölte, hogy a kapcsolatkeresésnek "semmilyen módon nem volt köze Donald Trump elnökválasztási kampányához".

Cohen ügyvéd szerint Trump vállalatbirodalmának ingatlanfejlesztéssel foglalkozó részlege az orosz fővárosban is szeretett volna toronyház építésébe belevágni, ezért a jogászok keresték a kapcsolatokat Moszkvában. Ez a keresés azonban hasztalannak bizonyult, ezért a Trump-torony megépítésének tervével is felhagytak.

Az ingatlanfejlesztési javaslattal - mint ezt Michael Cohen a képviselőházi bizottságnak is elmondta - a Trump-vállalat 2015 decembere és 2016 januárja között foglalkozott, mivel "számos üzleti megfontolás miatt nem volt kivitelezhető", ezt követően végleg elvetették a tervet.

Az ügyvéd szerint mielőtt végleg elvetette volna az elképzelést, Donald Trump több építésztől is kért tervrajzokat és előzetes pénzügyi megbeszéléseket is folytatott az esetleges finanszírozási lehetőségekről. Michael Cohen leszögezte: ő maga összesen három alkalommal találkozott Donald Trumppal ebben az ügyben és Trump munkatársai közül senki sem járt Oroszországban, hogy akárcsak előzetes tárgyalásokat is folytasson.

A The Washington Post története szerint Michael Cohen 2016 januárjában elektronikus levelet küldött Dmitrij Peszkovnak, Putyin elnök szóvivőjének, hogy közbenjárását kérje a Trump-torony megépítéséhez. A lap információja azonban nem újdonság, hiszen minderről maga Cohen is beszámolt a képviselőházi bizottságnak, hangsúlyozva, hogy egy ilyen mértékű ingatlanfejlesztéshez szükséges lett volna az orosz kormányzat döntése, az engedélyek azonban soha nem születtek meg.