Kiemelt beruházás lehet a budapesti felhőkarcoló

A kormány kiemelt beruházássá nyilvánítja a HB Reavis által, a budapesti Váci út és Róbert Károly körút sarkára tervezett, három 90 méter magas toronyból álló irodaház komplexumot, amelynek a beruházási költsége meghaladja a 100 milliárd forintot.
Németh Géza, 2016. június 26. vasárnap, 10:51
Fotó: Napi.hu

A kormány honlapján megjelent tervezet a Budapest XIII. kerületi Váci út - Árboc utca - Esztergomi út - Róbert Károly krt. által határolt területen megvalósuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nyilvánítja nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé. (A volt Volán buszpályaudvar területéről van szó.)

A kiemelt jelleg miatt első fokú építésügyi hatóságként  Budapest Főváros Kormányhivatala V. Kerületi Hivatalát, másodfokon eljáró hatóságként pedig Budapest Főváros Kormányhivatalát jelöli ki a kormány a tervezetben. További könnyítés, hogy az építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt nem kell beszerezni, a  településképi véleményezési eljárást nem kell lefolytatni, továbbá településképi bejelentési eljárásnak sincs helye.

Az interneten megtalálható a Pest Megyei Kormányhivatal határozata, amely szerint a HB Reavis Project 2 Kft. által a területre tervezett beruházásnak jelentős környezeti hatása nincs, ezért környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem szükséges. A dokumentum leírja, hogy a beruházó - három toronyban - 90 méter magas irodaházat kíván építeni, ezek összesen 7 ezer négyzetméteresek, de készül további 4 épület is, közel 8 ezer négyzetméterrel. A mélygarázsban 2400 autó helyezhető majd el. A határozat dátuma: 2016. március 31.

A Céginfo.hu adatai adatai szerint a HB Reavis Project 2 Kft.-t 2014-ben alapította 4 millió forint  jegyzett tőkével a holland HB Reavis Group B.V. A projektcégen zálogjoga van a Raiffeisen Banknak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.06.26 13:24

@Warlock:

Üdvözletem, magyar ügyvezető-tulajdonos-HR menedzser s horgász!
Nem kell aggódnod. nyugalom és béka - ja, nem neked.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Warlock, 2016.06.26 13:00

@HauserArnold:

Szevasz Blama! Annak nem örülünk szívem, de neked annál inkább... üres volt ez a napi.hu nélküled. Lombhoz hasonlóan én is azt hittem valami nagyon csúnya történt veled. Nem szeretném... Jó egészséget, és csak, hajrá, bérkommentelj nekünk, fröcsögj ahogy szoktál... Mi így szeretünk téged! :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.06.26 11:08

Maffia-kormány maffia "ügyintézés" maffia pénzmozgás-maffia módszerek.
Itt is, mindennél jobban láthatóan.
Örüljetek, magyarok, a maffia-kormánynak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html