Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kormányhatározat született a Várbazár rekonstrukciójáról, a Budai Várnegyed hosszú távú fejlesztéséről, valamint a budavári királyi kertek revitalizációjáról. A program része a Budai Várnegyed és környéke közlekedési problémáinak rendezése is. A Magyar Közlönyben  megjelent határozat szerint a műemléki rekonstrukciót 2014. március 30-ig be kell fejezni.

A budai Várnegyed hosszú távú, 25 évre szóló fejlesztésről jövő május végéig kell stratégiai tervet készítenie a nemzeti fejlesztési miniszternek. A Várnegyed és környéke közlekedési viszonyainak rendezése érdekében február végéig megvalósíthatósági tanulmány készül, a finanszírozást az Új Széchenyi Tervből biztosítják.

A kormány elsőként a Várbazár rekonstrukciója, épületegyüttesének és környezetének helyreállítása érdekében felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség bevonásával biztosítsa a szükséges pénzügyi forrásokat az év végéig - olvasható a határozatban.

A Várbazár rekonstrukciója kiemelt projekt, ezért a 2011-2013-as időszakra vonatkozó Közép-Magyarországi Régió Operatív Program akciótervét módosítani kell. A beruházással összefüggő hatósági ügyek is nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszt kaptak a kormányhatározat szerint.