A két építményfőcsoportban ellentétesen alakult a termelés, az épületek építése 0,5 százalékkal mérséklődött, az egyéb építmények építése 0,9 százalékkal nőtt. Az év első hét hónapjában, év/év alapon a termelés 6,7 százalékkal bővült

A szezonálisan és munkanappal kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 3,0 százalékkal csökkent az előző hónaphoz képest.  Év/év alapon az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése 11,1, az egyéb építményeké 5,9 százalékkal csökkent. Az építőipari termelés több mint 40 százalékát adó speciális szaképítés ágazat termelési volumene 15,1 százalékkal magasabb volt.

Az új szerződések volumene 4,2 százalékkal csökkent, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 12,4, az egyéb építmények építésére vonatkozó új szerződéseké 0,2 százalékkal. Az új szerződések elmúlt hónapokban tapasztalt visszaesése miatt az építőipari vállalkozások 2015. július végi szerződésállományának volumene 46,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 11,6, az egyéb építményeké 54,2 százalékkal kisebb volt.

Forrás:KSH