Becsó Zsolt Nógrád megyei fideszes parlamenti képviselő az Opten adatai szerint december 18-án kilépett az Ublot Kft. tulajdonosai közül - írta a 24.hu. A kilépés időzítése azért érdekes, mert alig néhány nappal azután történt, hogy a 24.hu megírta: engedély nélkül működtet zughotelt a Nagymező utca 66. szám alatt az Ublot, amelynek egyik tulajdonosa a politikus, a másik pedig M. Arnold, a képviselő barátja volt.

A 24.hu értesülései szerint a terézvárosi önkormányzat az Ublot Kft. miatt felvette a kapcsolatot a NAV-val. A jelenlegi információk alapján ugyanis úgy tűnik, Bacsóék több éve működtethettek engedély nélkül a szállást. Márpedig ha ez valóban így volt, akkor a négyszázalékos idegenforgalmi adó megspórolásával akár milliós nagyságú adóbefizetést mulaszthattak el.

Korábban a Napi.hu is megírta, hogy fideszes parlamenti képviselők panziója is kapott vissza nem térítendő támogatást a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A támogatói okirattal rendelkező pályázatok listájából kiderült: a Vertical Art Kft. is kapott 60 millió forintot a Vertical art panzió fejlesztésére. Cégadatbázisok alapján a vállalkozás Becsó Károly és Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselők tulajdonában van. Becsó Károly a salgótarjáni választókerületben nyert a tavaly áprilisi választásokon, testvére pedig a Fidesz országos listájáról lett országgyűlési képviselő. A Becsó testvérek nem először kaptak állami támogatást.