Várhatóan 40 milliárd forintos kilométeráron épülhet meg az M0-s új szakasza - írja a magyarepitok.hu.

A legkorábban 2026-ban az M0-son építendő, 10. számú és a 11. számú főutak összekötését biztosító alig 8 km-es, még a tervezés alatt álló szakaszának a várható építési költségét a portál az alagútépítő Dömper Kf. szakági projektvezetője, Zsilák-Makra András segítségével becsülte meg.

A szakértő szerint

az infrastruktúra fejlesztésnél a kilométerek száma és a beruházás költségének hányadosa szinte egyáltalán nem meghatározó jellemző egy összetett projektre.

 

A nyomvonal kialakítása, a keresztmetszeti eltérések, a hidak, alagutak, műtárgyak száma, jellege, a csomópontok számossága miatt a használatos kilométerár összehasonlíthatósága szinte teljesen értelmetlen, nemzetközi szinten sem alkalmazott.

Nem mindegy, hogy síkvidéki vagy dombvidéki a vonalvezetés, 2x2 vagy 2x3 sávos a gyorsforgalmi út, hány hidat és csomópontot kell építeni, van-e szükség és ha van, mekkora völgyhídra, folyami átkelőre kell a munkásoknak felkészülni, milyen hosszú és keresztmetszetű alagútpárt tartalmaz a fejlesztés.

Ma hazánkban egy átlagos műszaki tartalmú gyorsforgalmi út megépítésének kilométerára 4 milliárd forint körül van síkvidéken. Az Esztergomot a gyorsforgalmi úthálózatba bekötő M100-as út egy szakaszát éppen a Dömper Kft. vezette konzorcium nyerte el. A dombvidéken vezetendő, alagutakkal és hosszú völgyhidakkal gazdagított M100 szerződés 14 milliárd forintos kilométerára a cikk szerint elsőre irreálisnak tűnhet, de figyelembe kell venni a műszaki tartalmat mely szerint 6 különszintű csomópont, 52 híd, ebben 4 hatalmas völgyhíddal (!) és 6 db alagút (3 pár) épül egy új mérnökségi telephellyel együtt,.

A szakértő szerint az M0-s különösen nehezen megépíthető szakasza sem lesz egyszerű kivitelezői teljesítmény.

Várható, hogy a jelenleg tervezés alatt álló, de a következő években esedékessé váló, a főváros északi agglomerációjában a 10. számú és a 11. számú főutak összekötését biztosító alig 8 km hosszú M0-s körgyűrű új szakasza, a maga bonyolult csomópontjaival, szinte a teljes szakaszt lefedő 2x3 sávos összesen 5,2 km hosszú alagút szükségességével, bizonyára 40 milliárd forint feletti kilométeráron fog versenybe szállni

 - fogalmazott a portálnak.