A Kínai Népköztársaság miniszterelnökének budapesti látogatásához kapcsolódóan, a kínai HNA Group és a Demján Csoport szombaton  stratégiai megállapodást kötött - olvasható a Demján Csoport közleményében. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy Magyarország a kínai gazdasági, kereskedelmi, idegenforgalmi kapcsolatok európai kapujává váljon.Mint a közleményben olvasható, a hosszútávú megállapodás tovább erősíti Magyarország európai és nemzetközi tekintélyét, gazdasági és politikai súlyát és mozgásterét.

A HNA Group - amely a Kínai Népköztársaság egyik legnagyobb vállalatcsoportja - tevékenységi köre felöleli a légiközlekedés, ingatlanfejlesztés és -üzemeltetés, logisztika, turizmus és pénzügyi szolgáltatások területeit. A Demján Csoporttal karöltve a felek nagyszabású fejlesztéseket terveznek a logisztika, a reptérfejlesztés, a légiközlekedés, az ingatlanfejlesztés, a hotel- és bevásárlóközpont-fejlesztés, a közlekedési infrastruktúrafejlesztés és a pénzügyi szolgáltatások teljes vertikumában.

A felek a kulturális szférában is együttműködnek, ennek keretében hasznosítják  a Demján Csoport e téren megszerzett mintegy 15 éves tapasztalatát.  A tervek között szerepel a budapesti Művészetek Palotájához és a Nemzeti Színházhoz hasonló beruházások kínai megvalósítása is.

Demján Sándor az aláírást követően hangsúlyozta, a jelentős mértékű beruházások eredményeként több ezer új munkahelyet hoznak létre Budapesten és számos vidéki városban.