Kínai vevők veszik a legtöbb magyar lakást

Minden második kérelmet kínaiak adnak be magyarországi ingatlanszerzés engedélyezésére az Európai Unión kívülről - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
Szepesi Anita, 2018. április 23. hétfő, 07:00
Fotó: Pixabay

E tekintetben stabilan az oroszok állnak a második helyen, megelőzve az ukránokat és az izraelieket, de tavaly már a törökök is felzárkóztak az élbolyhoz.

Budapesten a Nagykörúton belüli területeken a 200 ezer eurós (60 millió forintos) és a drágább ingatlanok a legnépszerűbbek, Budán pedig főként a 300-400 ezer eurós házakat keresik a külföldiek - tájékoztatta a Világgazdaságot Hegedűs László, a Duna House ingatlanközvetítő hálózat franchise-partnere.

A legfelkapottabb vidéki város továbbra is Hévíz, Miskolcot, Debrecent, Pécset és Keszthelyt előzi meg.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Suzywong, 2018.04.23 12:33

már megint hatalmasat ferdít a sajtó, ugyanis szó nincs róla, hogy a kínaiak vennék a legtöbb lakást magyarországon, az a helyzet, hogy az eu-n kívüli honosságú külföldiek közül vannak első helyen a kínaiak.

ez olyan, mint amikor azt a marhaságot szajkózta a magyar sajtó, hogy kitiltják a dizel autókat néhány nyugati nagyvárosból, holott csupán az euro 4 esnél rosszabb, azaz huszonéves roncs dizelek kitiltásáról volt szó.

vagy, mint mikor azt a még nagyobb baromságot irkálták, hogy thaiföldön halálra fosta magát a vajhaltól egy magyar turista, miközben szívrohamban hunyt el, aminek valszeg semmi köze sem volt a fosáshoz, csupán véletlen egybeesés, ráadásul eleve nem a vajhaltól szoktak súlyos fosást kapni a thaiföldön nyaraló magyarok, hanem ez ételmérgezés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html