A felhívás nélküli szerződéskötés eredményét a szombathelyi Király Sportegyesület tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben. A verseny nélküliség indoka: a korábbi nyertes ajánlattevővel köt az ajánlatkérő azonos, vagy hasonló építési beruházásra szerződést.

A felépítendő "A" jelű épület földszintje 876 négyzetméter, az emelet 724 négyzetméter lesz, a tetőtérben pedig lesz egy 226 négyzetméteres terasz.

A helybeli vállalkozóval december 28-án kötött szerződést az egyesület.

A Napi.hu tavaly júliusban írt arról hogy egyetlen ajánlattevőként a helybeli Veres és Társai Kereskedelmi, Vendéglátó és Építőipari Kft. építheti meg a szombathelyi Király Sportegyesület és Kapusakadémia fejlesztésének második ütemét. A beruházás közel 1,4 milliárd forintba kerül és a költségvetés fizeti.

A nyertes feladata a "C" jelölésű, rehabilitációs épület megépítése, amely pincéből földszintből és egy emeltből áll, továbbá egy füves (vagy műfüves - a közlemény ellentmondó) pálya építése, a gépészettel és a világítással együtt. Még 2019 októberében a Király Sportlétesítmény fejlesztésének második üteméhez 4,5 milliárd forinttal járul hozzá a kormány.

A létesítményt Király Gábor kapus hozta létre 15 éve, az 45 ezer négyzetméternyi területen helyezkedik el. A komplexum lehetőséget nyújt különböző szabadidősportok űzésére, kulturális rendezvények megtartására.