A munkanaptényezővel kiigazított adatok szerint ugyancsak 9,8 százalékkal emelkedett a termelés. Szezonálisan kiigazítva a termelés 1,4-kal magasabb volt az előző hónaphoz képest. Az év első négy hónapjában 6,3 százalékkal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz viszonyítva.

Áprilisban mindkét építményfőcsoport termelése emelkedett. Az épületek építése 7,4 százalékkal volt nagyobb a 2012. áprilisinál. A növekedés több ipari épület építésén végzett munkának köszönhető. Az egyéb építmények építése 12,6 százalékkal nőtt, elsősorban az út- és vasútfelújítási munkák következtében. Szezonálisan kiigazított indexek alapján az épületek építésének teljesítménye 1,1 százalékkal kisebb, az egyéb építményeké 1,5 százalékkal nagyobb volt, mint márciusban.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építése ágazat termelése - ami az épületépítési projekt szervezését és az épületek szerkezetépítését tartalmazza - 17,1 százalékkal emelkedett. Az egyéb építmények ágazat termelése 10,7 százalékkal nőtt. Az építőipari termelés több mint kétötödét adó speciális szaképítés ágazat termelése 4,8 százalékkal haladta meg a 2012 azonos időszakit.

Az építőipari vállalkozások 2013. április végi szerződésállományának volumene 13,5 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Ezen belül a két építményfőcsoport állománya ellentétesen alakult:  az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 12,7 százalékkal kisebb, míg az egyéb építményeké negyedével magasabb volt, mint 2012 áprilisában.