Újabb stratégiai központ épül Szegeden. Az Agóra Szeged Pólus generálkivitelezője a szegedi székhelyű KÉSZ Építő Zrt.  A szerződést tegnap írták alá ünnepélyes keretek között.

Az Agóra Szeged Pólus program átfogó célja a Szeged fejlesztési pólus versenyképességének növelése a kulturális alapú városfejlesztés eszközével. A projekt által Szegeden egy kulturális, oktatási és innovációs alapokra épített kiválósági központ valósul meg a Pólus stratégiájához szorosan kapcsolódó módszertanra építve.

A létrehozandó intézményben interaktív kiállítótér (SZTE Informatórium), kreatív foglalkoztató terek, látványlaborok (MTA SZBK pólus disszeminációs tere) valamint közösségi terek (a Százszorszép Gyermekház átalakulásával) épülnek és helyet kap az Informatikatörténeti Múzeum gyűjteménye is, amelyekhez informális képzési és egyéb kulturális szolgáltatások kapcsolódnak. A több mint hatezer négyzetméter beépített szintterületű komplexum a Mérnöki Karhoz hasonlóan számos megújuló energiaforrást használ majd.