Komoly üzletet tudott le a Prologis

A Prologis lezárta egy 1,1 milliárd dollár értékű, Európában és az amerikai Egyesült Államokban található épületekből és földterületekből álló portfóliójának értékesítését, mindezeket Ázsia egyik jelentős ingatlanvállalata vásárolta meg - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2018. október 3. szerda, 14:53
Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint az értékesített portfólió 1,5 millió négyzetméternyi épületből és 584 ezer négyzetméternyi földterületből áll. Ezen belül 46 épület elsősorban Lengyelország, Franciaország és Magyarország területén található, összesen 923 000 négyzetméteren. További 40 épület, ami 610 000 négyzetméternyi terület, főként Seattle-ben, Dallasban és Chicagóban van.

Az MTI értesülései szerint a Prologis a portfólió részeként Magyarországon két épületet adott el: a Prologis Park Üllőt és a Prologis Park Battát.

A tranzakcióban 934 millió dollárnyi, a Prologis által társfinanszírozott befektetéseken keresztül birtokolt eszköz, valamint 195 millió dollárnyi saját tulajdonú eszköz értékesítésére került sor. A Prologis részesedése a bevételből körülbelül 610 millió dollárt tett ki.

A közlemény idézte Michael S. Curless-t, a Prologis befektetési igazgatóját, aki kifejtette: 2011-ben indult a társaság portfólió-átalakítási programja, 2018 negyedik negyedévének végén pedig az általuk tulajdonolt és menedzselt eszközök értékesítésének összege eléri a 14 milliárd dollárt.

A Prologis Inc. világszerte vezető az ipari ingatlanok területén. A cég a 2018. június 30-i adatok szerint 19 országban, konszolidált vagy konszolidálatlan vegyesvállalatokon keresztül körülbelül 75 millió négyzetméter létesítményt és fejlesztési projektet birtokol részben vagy egészben. A Prologis körülbelül 5500, különféle piacokon tevékenykedő ügyfelének ad bérbe létesítményeket, elsősorban vállalatközi és kiskereskedelmi, illetve online értékesítési területeken.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK