Komoly földbirtokos lett Bill Gates

Bill Gates annyi földet vásárolt, hogy ő lett az USA legnagyobb földesura, az utóbbi években 98 ezer hektárt vásárolt - írja a Forbes.
Szász Péter, 2021. január 17. vasárnap, 10:12
Fotó: Getty Images

A milliárdos a legtöbb földet  Louisianában (27 ezer hektár), Arkansasben (19400 hektár) és Nebraskában (8300 hektár) birtokolja. További mintegy tízezer hektárra pedig az arizonai Phoenix nyugati oldalán tett szert, ez a tervek szerint hamarosan lakóövezetté válik - írja a portál.

Az amerikai Forbes szerint 121 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező Gates érdeklődése a mezőgazdaság iránt nem újkeletű. A pár 2008-ban alapítványán keresztül 306 millió dolláros támogatásról tett bejelentést, amellyel szubszaharai és dél-ázsiai kisgazdálkodók fenntartható termelését segítették.

A házaspár a klímaváltozásnak ellenálló "szuperterményekbe", valamint több tejet adó tehenekkel kapcsolatos kutatásba is fektetett pénzt. 2020-ban ezen célok támogatására alapították meg nonprofit vállalkozásukat, a Gates Ag One-t.

Bár Gates erről nem nyilatkozott, a Forbes valószínűsíti, hogy fenntartható gazdálkodást folytat majd a területeken.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2021.01.17 18:43

Eddig az izraeliták a kereskedelemben és az összefogásban jeleskedtek, de ő most - úgy tűnik - főfarmer is kíván lenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html