Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány pénteken módosította az "új Nemzeti Atlétikai Központ megvalósításához szükséges források biztosításáról" szóló 2020-as határozatát, ebben 203,953 milliárd forintról 211,982 milliárd forintra emelte a stadion, a gyalogos és kerékpáros híd, illetve egyéb kapcsolódó létesítmény és infrastruktúra megvalósításának és a megvalósítási időszak alatti üzemeltetésének keretösszegét.

Ezen belül

  • a projekttel megbízott állami beruházási ügynökség (BMSK Zrt.) által vállalható kötelezettség összege közel 200 milliárdról 203 és félmilliárdra emelkedik,
  • a beruházási ügynökség tevékenységéhez kapcsolódó egyéb kiadások felső korlátját 2023-ra vonatkozóan 876 millióról közel 4 milliárdra emelik,
  • a beruházáshoz kapcsolódó mérnöki tevékenység ellátására szánt összeg a korábban megállapított 927 millió forintról több mint egymilliárd forintra nő a 2022-ben, a 2023-ra tervezett összeg 838 millióról ugyancsak több mint egymilliárdra nő - ismertette a részleteket az Építészfórum.

Az új stadion a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra épül a Rákóczi híd mellett, a IX. kerület, Kvassay zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén épül fel. A kivitelezői a Puskás Arénát is építő vállalkozói kör, fővállalkozóként a ZÁÉV Építőipari Zrt. (Mészáros Lőrinc érdekeltsége) és a  Magyar Építő Zrt. (amely Paár Attila és az épkaros Szeivolt család cége).

A stadion tervezésre ötmilliárdot, az előkészítésre, bontásra hatmilliárdot már elköltött az állam.