Újabb pénzosztás, most fürdőre és biogáztelepre

A kormány a szolnoki fürdő megépítésére 7,7 milliárd, míg a székesfehérvári szennyvíztisztító biogáz telepének megépítésére további 480 millió forintot hagyott jóvá a Magyar Közlönyben megjelent határozatokban.
Németh Géza, 2018. október 31. szerda, 13:12
Fotó: Pixabay

A Modern Városok Program keretében, a szolnoki Tiszaligeti fürdőfejlesztési projekt előkészítésére a kormány már korábban jóváhagyott 80 millió forintot. Az építésre a mostani határozat 7 milliárd 691 millió forintot biztosít - derül ki a kormányhatározatból.

Ebből az idei költségvetést terheli 2 milliárd 303 millió forint, amely előlegnek minősül. A jövő évi költségvetésből 3 milliárd 590 millió, míg a 2020-as költségvetésből 1 milliárd 797 millió forintot irányztak elő erre a célra.

A székesfehérvári szennyvíztisztító telep biogáz vonalának fejlesztésére eredetileg 1 milliárd 102 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Ez emelkedik meg most további 480 millióval. A projekt közvetlen hatására a telep hálózatról vételezett villamosenergia-fogyasztása - megközelítőleg - 84 százalékkal csökken - áll a határozatban.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK