Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason hétfőn - adta hírül az MTI. (A konténerkórház építését péntek este jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az iskolabezárásokkal együtt.)

A kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd - közölte Orosz Zoltán, a Bünetetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) szóvivője a helyszínén.

Bezárt menekültállomáson építenek

A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak - idézte az állami hírügynökség az alezredest.

Nem közölték mennyiért, kik építenek

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal hétfőn reggel elkezdődtek. A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el - közölte a szóvivő. A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött, a beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

A kormany.hu-n közzétett egyik képen az építőmunkás védősisakján a Maradandót alkotunk szlogen olvasható, amely a Paár Attila többségi tulajdonában lévő West Hungaria Bau Kft.-é. A vállalkozás az elmúlt tíz évben a kormány egyik kedvenc építőcégévé nőtte ki magát, egyebek mellett felújítanak a budai Várban, részt vettek a Puskás Aréna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem épületeinek és a budapesti vizes vb óriás ugrótornyát építésében is.

Botár Gergely/kormany.hu

A kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapaticáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe - közölte korábban az MTI szerint Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője.