Koronavírus: Miskolc további kedvezményt ad cégeknek

Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett nyitva tartási korlátozás alá eső vállalkozásoknak 50 százalékos önkormányzati ingatlanbérleti kedvezményt ad Miskolc önkormányzata.
Domokos Erika, 2020. november 9. hétfő, 16:19
Fotó: Pixabay

A koronavírus-világjárvány terjedése miatt újabb korlátozó intézkedéseket vezet be a kormány szerdától Magyarországon. A szigorítások  éppúgy, mint tavasszal - nagyrészben érintik a kereskedőket, vállalkozókat. Miskolc önkormányzatát is jelentős mértékben érintik a védekezéssel kapcsolatos kormányzati elvonások, de mindezek ellenére Veres Pál polgármestere fontosnak tartja, hogy segítse a helyi vállalkozásokat - írja az önkormányzat a közleményében.

A Miskolc Holding Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatósága az önkormányzati ingatlanokban működő, nyitvatartási korlátozás alá eső üzletek díjának 50 százalékos csökkentését vezeti be. A kedvezmény a korlátozó intézkedések idejéig érvényes, jelenleg 30 napig. A Miskolc Holding bízik abban, hogy ezzel is hozzájárulhat a bérlők veszteségeinek minimalizálásához - közölte Prokaj Tamás, a társaság üzleti ingatlanhasznosítási vezetője.

A kormányfő hétfői bejelentése szerint szerdától:

  • az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék nyitva maradhatnak.
  • Az üzletek és a fodrászatok, valamint az egyéb kisipari szolgáltatók este 19 órakor bezárnak.
  • A szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti útra érkezőket.
  • Általános rendezvénytilalmat vezetnek be.
  • A szabadidős létesítményeket (állatkertek, múzeumok, színházak, edzőtermek és fedett uszodák) bezárnak.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK