Kőszegen új temetőre nincs pénz, a régi megtelt

Urnahely sincs már a kőszegi temetőben, az önkormányzat már kijelölt egy új helyet, de elfogyott a pénz a telkek felvásárlása közben - írja az Átlátszó.
Szabó Dániel, 2018. október 15. hétfő, 11:18
Fotó: Napi.hu

Legutóbb az új tűzoltóság tervezésénél kifelejtett berendezés pótlása vitte el a pénzt. Már urnahely sincsen a városi temetőben - így kezdi riportját a portál, amely szerint a kőszegieknek most két lehetősége van. Vagy rátemetkezéssel helyezik örök nyugalomra szerettüket, vagy a környék településeinek temetőiben váltanak sírhelyet.

Az 1700-as években épített temetőt nem lehet hova bővíteni a környék beépítettsége miatt. Az egykori Vízmű mellett találták meg az új sírkert helyét, de az Átlátszó több forrásból is úgy értesült, hogy a város évekkel korábban elkezdte felvásárolni a telkeket. Az új sírkertnek kijelölt terület ugyanis több telekből áll. Viszont az utolsó 8 millió forintos parcellára nem maradt már pénz.

Pontosabban lehetett volna: az augusztus 30-i testületi ülésen két független képviselő, Tóth Gábor és Plechl Tibor kérte is, hogy a közelmúltban értékesített önkormányzati ingatlanok árából, azaz 8,5 millió forintból vásárolják meg a területet. De a testületen azzal az indokkal nem ment át a javaslat, hogy a 180 millió forintos állami pénzből épült kőszegi tűzoltó-szertárban legyen egy abból eredetileg kifelejtett tömlőszárító is.

A fotó illusztráció.

HOZZÁSZÓLÁSOK