A VII. kerületi Rákóczi út 70. szám alatti ingatlan előző tulajdonosa az osztrák CA Immobilien Anlagen Aktiengesellschaft volt. Megvásárlásával az Épkar felelősen fektette be a befektetők pénzét - idézte az állami hírügynökség a cég közleményét.

Az R70 Office irodaház több mint 19 ezer négyzetméternyi irodát és 430 parkolóhelyet magában foglaló épület a belváros meghatározó irodaháza, tervezése és kivitelezése kiváló. Bérbeadási aránya az elmúlt években meghaladta a 80 százalékot, de a közlemény szerint a 90 százalékot is elérhetné.

Az Épkar 2020 októberében jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja keretében kötvényeket bocsát ki, bevételéből pedig irodaházat vásárolna a fővárosban. Az összesen 11 milliárd forintnyi kötvényt 10 éves futamidővel vezették be a BÉT-re.

Az Épkar magán- és középületek, ipari és sportlétesítmények építésével, valamint ingatlanok fejlesztésével, hasznosításával és karbantartásával, kisebb részben bérbeadással, illetve építőanyag-kereskedelemmel foglalkozik.

A cég a nyilvános cégadatbázis szerint 2020-ban 24,5 milliárd forint, 2019-ben 19,7 milliárd forint árbevételt ért el. Az adózott eredménye 2020-ban 3 milliárd, 2019-ben 2,8 milliárd forint volt. A BÉT honlapján közölt féléves, nem auditált beszámolója szerint 2021 első hat hónapjában 11,29 milliárd forint árbevétel mellett 1,83 milliárd forint adózott nyereséget könyvelt el a társaság.

A Szeivolt család tulajdonában lévő Épkar és az 50 százalékos tulajdonukban lévő a Magyar Építő Zrt. a közpénzes építőipari beruházások egyik nagy szereplője, gyakran együtt dolgozik Mészáros Lőrinc és Paár Attila cégeivel. (A Magyar Építő volt a fővállalkozó kivitelezője a napokban átadott Magyar Zene Házának is a Városligetben, az építés a tervezéssel együtt mintegy 30 milliárd forintba került.) Paár West Hungária Bau Kft.-jével közös vállalkozást is működtet az Épkar WHB-Épkar Kft. néven.