Milliárdokért tervezik meg, hogyan újítsák fel a kórházakat

A Dél-pesti Centrum kilenc társkórházának az infrastrukturális fejlesztéséhez szükséges tervezés kezdődhet el nettó 4 milliárd 888 millió forintért.
Németh Géza, 2020. január 16. csütörtök, 18:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által kiírt két közbeszerzés eredménye az uniós közbeszerzési közlönyben itt és itt jelent meg.

Mindkét tender az Egészséges Budapest Program keretében, a Dél-budai Centrum társkórházai infrastrukturális fejlesztéséhez szükséges tervezési feladatokat tartalmazta.

Az első tender eredményei a következők:

  • Országos Korányi Pulmonológiai Intézet - Krämer, Kiss és Társaik Építészeti és Generáltervező Kft. (889 millió),
  • Országos Onkológiai Intézet - Artonic Design Építészeti Kft. (354 millió),
  • Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet - TSPC Hungary Kft. (834 millió),
  • Tüdőgyógyintézet Törökbálint - Perfektum Építész Kft., Top-Kvalitás Kft., Kasib Mérnöki Kft. (101 millió),
  • Szent Imre Egyetemi Oktatókórház - Perfektum Építész Kft., MG Építész Kft., Top-Kvalitás Kft., Kasib Mérnöki Kft. (280 millió forint).

Az öt rész ellenértéke összesen 2 milliárd 460 millió forintot tesz ki.

A másik tender is öt kórház felújításának a tervezését tartalmazta, de az ajánlatkérő a Szent Rókus Kórház és Intézményei részre nem hirdetett eredményt.

Az összesen 2 milliárd 428 millió forint tervezési díj a következőképpen oszlik meg az intézmények és a nyertesek között:

  • Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet - Perfektum Építész Kft., MG Építész Kft., Top-Kvalitás Kft., Kasib Mérnöki Kft. (579 millió),
  • Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézete - CÉH Tervező Zrt. (985 millió),
  • Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet - Kreatív Magyar Mérnök Tanácsadó Kft. (549 millió),
  • Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Csepel - Magyar Mérnök Tanácsadó Kft. (313 millió forint).

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerdán hirdetett eredményt az Észak-pesti Centrum nyolc társkórháza felújításának a tervezéséről, ezek nettó 3 milliárd 704 millió forintba kerülnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

toferi41@freemail.hu, 2020.01.16 21:42

Ha a tervezésre az összes munkánál, amit a cikk felsorol, a tervezési díj tíz milliárd körüli összeg, akkor a kivitelezés mennyibe fog kerülni?Ez a pénz gondolom több évre oszlik meg és a kivitelezés sem a nyáron fog befejeződni.Nem tudom, hogy a fővárosnak ígért 50 milliárd forintot ezek e munkák érintik-e, de ha igen , akkor nem a főváros mondja meg hogy az 50 milliárdot hol és mire kell felhasználni, hanem OV, aki talán , sőt biztos, hogy az ismerős építőipari cégeivel akarja majd megvalósíttatni a felújításokat.Ez esetben hogy germanizmussal fejezzem ki magam, Karácsony Gergő át van vágva!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html